Gluténmentes őszi kedvenc sütemény Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

Gluténmentes őszi kedvenc sütemény
Glutén- és cukormentes szilvás-diós kevert
Hozzávalók:
50 dkg szilva
30 dkg Schar Mix it gluténmentes lisztkeverék
3 doboz kefir (175g-os)
10 evőkanál cukor vagy 2,5 evőkanál 4 édes édesítő szer
10 evőkanál olaj
4 tojás
3 evőkanál darált dió
1 cs sütőpor
csipet só
1 kávéskanál reszelt citromhéj
1 kávéskanál víz

Elkészítés:
A szilvákat megmossuk félbevágjuk, és fahéjas cukorral megszórjuk, hagyjuk állni, amíg a tésztát elkészítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük.
A cukros sárgákhoz hozzáadjuk a kefireket és az olajat, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Végül a tojásfehérjéket és a citromot forgatjuk bele a masszába.
kb. 10 evőkanálnyi masszát félreteszünk, a többi egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A szilvákat egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, fejjel lefelé. Majd a 10 evőkanálnyi tésztához keverjük a darált diót és a vizet, és ezt a szilvás tészta tetejére foltszerűen rákanalazzuk.

Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Nagyon könnyű és gyors és nagyon-nagyon finom süti! :)