Joghurt torta Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

Joghurt torta
Hozzávalók:
2 pohár Cserpes natúr joghurt
2 dl habtejszín
6-8 evőkanál xilit
2 evőkanál zselatin
kevés xilit vanilin
friss gyümölcs (eper, málna...stb)

A joghurtot a xilittel és a zselatinnal felmelegítjük, de nem forraljuk fel, folyamatosan kevergetjük, míg csomómentes nem lesz. Levesszük a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, addig felverjük a tejszínt habbá. Illetve megmossuk és feldaraboljuk a gyümölcsöt. A kihűlt joghurthoz hozzákeverjük a tejszínt és beletesszük a gyümölcsöt is. A kész keveréket formába tesszük és 4-6 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Meleg nyári napokon remek nassolás!