Gluténmentes olasz almás pite Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

Gluténmentes olasz almás pite
Glutén-, laktóz- és cukormentes recept
Hozzávalók:
Tészta
  18dkg  Nutri Free Mix per Dolci gluténmentes süteményliszt
4db alma 
2 tojássárgája

140g Paleo Sweet édesítő vagy cukor
 125ml laktózmentes tej vagy  kókusztej
50g olvasztott laktózmentes vaj vagy margarin
4g sütőpor
csipet só

A tojásokat szétválasztjuk, és csak a sárgáját használjuk. Félreteszünk két evőkanál cukrot (édesítőt). A sárgákat a cukorral az olvasztott vaj felével és a tejjel habosra keverjük. A keverékhez adjuk a lisztet, a csipet sót és a sütőport. Egy kerek csatos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. A négy almát (más gyümölcs is jó) kicsumázzuk, meghámozzuk, és felszeleteljük, és ráhelyezzük a masszára. Ezután a félretett vajjal és cukorral az almák tetejét meglocsoljuk. Fahéjjal is megszórhatjuk, ha szeretjük!
180 fokos előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük!

Jó étvágyat!