Gluténmentes Krémes Máktorta Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

Gluténmentes Krémes Máktorta

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
12 dkg vaj (laktózmentes)
12 dkg porcukor vagy édesítő
6 dkg kristálycukor vagy édesítő
2 ek kakaópor
1 citrom reszelt héja
17 dkg darált mák
Krémhez:
0,5 liter laktózmentes vagy növényi tej
ízlés szerint cukor vagy édesítő

Tészta elkészítése
A tojások sárgáját a porcukorral, a citromhéjjal, és a vajjal sűrű masszává keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót és a mákot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleszórjuk a kristálycukort. Óvatosan a mákos masszába forgatjuk, és az egészet kivajazott tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben (175 fokon) 30 percig sütjük.
Ha kész hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése: 
A vanília pudingporból krémet készítünk, tejszínhabot felverhetünk és belekeverhetünk a krémbe, amitől sokkal krémesebb lesz a krém, de anélkül is tökéletesen működik a recept.

Egy egész éjszakára a hűtőbe rakjuk pihenni, majd másnap a tortakarika könnyen eltávolítható, és a torta szeletelhető!