Gluténmentes máglyarakás Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

Gluténmentes máglyarakás
Glutén- és laktózmentes MÁGLYARAKÁS

Hozzávalók:

4 db gluténmentes bagett
1 kg alma
6 tojás
1 cs vaníliás cukor
2-3 tk fahéj
1 liter laktózmentes tej
10 dkg porcukor vagy édesítő
30 dkg baracklekvár

Elkészítése:

A gluténmentes bagetteket  előző nap felszeleteljük 1 cm-es szeletekre, és hagyjuk megszikkadni.

Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpároljuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét hűtőbe tesszük, a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.

A tejet felforraljuk és a szikkadt gluténmentes bagett karikákra öntjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját.

A bagettes massza felét a tepsibe terítjük, elosztjuk rajta a párolt almát, majd a maradék masszával betakarjuk. A tetejét megkenjük baracklekvárral és sütőben 160 fokon kb 40 percet sütjük.

Közben a tojások fehérjét cukorral és két evőkanál lekvárral kemény habbá verjük.
Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd rákenjük a fehérje habot és a sütőbe visszatéve még 15-20 percet sütjük