www.facebook.com/eheted
Nyomtatóbarát Ajánld Barátodnak!

Magos cipó

magos_cipo_kozep
Hozzávalók:
500g NutriFree kenyérliszt
15g élesztő (friss, Budafoki)
20g olíva olaj
csipet só (10g)
380/400 ml langyos víz
két marék lenmagpehely
egy marék pattogatott amaránt

A lisztet és az élesztőt  összegyúrjuk
(az élesztőt előtte felfuttatjuk langyos vízben),
Folyamatosan keverjük és adjuk hozzá az olíva olajat és a sót, majd beleszórjuk a magokat is.
Dolgozzuk össze egészen addig, amíg csomómentes és egységes nem lesz.


Ezt követően formázzunk belőle labdákat, ha zsemléket akarunk készíteni, vagy egy nagy cipót, ha kenyeret. Ezután hagyjuk szobahőmérsékleten kelni egy órán át. Lisztezzük be a kezünket és gyúrjunk a megdagadt tésztából kenyér formát, ha kenyeret kívánunk készíteni. Helyezzük a kész formát tepsibe és hagyjuk még 20 percig kelni. Előmelegített sütőben 180-200 fokon nagyjából 30-40 percig süssük.

A cikket még nem értékelték Írja meg véleményét!.

© Copyright 2015 eheted.hu | Táplálék allergiásoknak és diétázóknak | 1033 Budapest, Kaszásdűlő utca 5.
ViArt - PHP Shopping Cart