www.facebook.com/eheted
Nyomtatóbarát Ajánld Barátodnak!

Házi kenyér

hazi_kenyer_nagy
Hozzávalók:
400g Nutri Free Mix per Pane
100g Farmo Low protein
420 ml víz
3 dkg friss élesztő
8 g só
6 evőkanál olaj
1 evőkanál útifűmaghéj
kis cukor

A meleg vízben az élesztőt egy kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a többi összetevőt egy tálba mérjük, majd a felfuttatott élesztős vizet a keverékhez adjuk, majd dagasztjuk. A jól összedolgozott tésztát kiolajozott, kilisztezett tálba tesszük és bevágdossuk a tetejét, és 50 fokos sütőben 35-45 percig kelesztjük, amíg a tészta legalább kétszeresére nem nő. A kelesztés után kivesszük megkenjük a olajjal majd 190 fokos sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!
Tipp: Mielőtt felszelnénk hagyjuk rácson kihűlni!

A cikket még nem értékelték Írja meg véleményét!.

© Copyright 2015 eheted.hu | Táplálék allergiásoknak és diétázóknak | 1033 Budapest, Kaszásdűlő utca 5.
ViArt - PHP Shopping Cart