www.facebook.com/eheted
Nyomtatóbarát Ajánld Barátodnak!

Gluténmentes amerikai fahéjas-almás sajttorta

glutenmentes_amerikai_almas_fahejas_sajttorta_szelet

Gluténmentes amerikai fahéjas-almás sajttorta
Hozzávalók:

2 doboz Schar Maria keksz
3-4 alma mérettől függően
7 dkg margarin vagy laktózmentes vaj
20 dkg cukor
4 tojás
1-2 csipet fahéj
40 dkg laktózmentes mascarpone sajtkrém


Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, hat cikkre vágjuk. Egy lábosban 5 dkg cukrot rakunk, erre rakjuk az almát, majd felöntjük vízzel. Lefedjük, és forrásig hevítjük a vizet, 2 percig forraljuk az almát, és utána lezárjuk, majd a fedő alatt hagyjuk párolódni további 5 percig. A kekszet egy sodrófa segítségével összezúzzuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük, és egy csatos tortaforma aljába egyenletesen elnyomkodjuk. A keksz tetejére helyezzük a kihűlt, lecsöpögtetett almákat.

A cukrot a fahéjjal és az egész tojássokkal elkeverjük, majd belekeverjük a mascarponét is, hogy homogén masszát kapjunk. Ezt a krémet az almák tetejére öntjük.

Előmelegített 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük! Érdemes a sütés elején alufóliával letakarni, hogy ne égjen meg a teteje idő előtt.
Hihetetlenül finom!
Jó étvágyat!


A cikket még nem értékelték Írja meg véleményét!.

© Copyright 2015 eheted.hu | Táplálék allergiásoknak és diétázóknak | 1033 Budapest, Kaszásdűlő utca 5.
ViArt - PHP Shopping Cart