www.facebook.com/eheted
Nyomtatóbarát Ajánld Barátodnak!

Fonott kalács recept

Fonott kalács recept kozep
Hozzávalók:
50 dkg Nutri Free Mix per Pane
3 dl tej
2 dkg friss élesztő
15 dkg cukor
15 dkg vaj
3 db tojás
1 db reszelt citrom héja
1 kockacukor
Csipetnyi só

Az élesztőt belemorzsoljuk 1 dl tejbe, belerakjuk a kockacukrot, jól elkeverjük és hagyjuk, hogy felfusson.
Addig megolvasztjuk a vajat. A maradék tejet, a cukrot (én még tettem bele egy csomag vaníliásat is), és 3 db tojás sárgáját, az olvasztott vaj felét összekeverjük. Egy külön tálba a lisztet, sót, citromhéjat kimérjük, majd mélyedést csinálunk bele és a tejes-cukros-tojásos keveréket és a felfutott élesztőt beleöntjük, majd összedolgozzuk, úgy, hogy folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék olvasztott vajat. (nem kell megijedni, mert itt még egy elég nyúlós a tészta, de kelesztés után már jól formázható lesz!)
Én jénaiban 70 fokos sütőben kelesztettem 45-55 percet míg a tészta duplájára nőtt. Egyébként meleg helyen 1 órát kelesztve is jó.
Miután megkelt jól átgyúrjuk, majd három részre osztjuk a tésztát és a rudakat összefonjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük -villával kicsit felvert- tojásfehérjével. Majd újabb 25 percet kelesztjük.
Ekkor ismét bekenjük tojásfehérjével, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig 30-40 percen keresztül sütjük.



A cikket még nem értékelték Írja meg véleményét!.

© Copyright 2015 eheted.hu | Táplálék allergiásoknak és diétázóknak | 1033 Budapest, Kaszásdűlő utca 5.
ViArt - PHP Shopping Cart