www.facebook.com/eheted
Nyomtatóbarát Ajánld Barátodnak!

Epres kókuszos paleo torta

Epres kokuszos paleo torta kozep
Epres-Kókuszos paleo torta

Hozzávalók 4 db-hoz:
6 tojás
4 ek nyírfacukor
20 dkg kókuszreszelék
1 kk szódabikarbóna
 6 dl (3 kis doboz) cocomas (kókuszkrém)
1 dkg zselatin
2-3 ek nyírfacukor
25 dkg friss eper

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk.
    A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, és nagyon habosra keverjük gépi habverővel, kb. 4-5 perc alatt. Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a szódabikarbónát, kicsit keverünk rajta, majd óvatosan jól átforgatjuk, mert a kókuszreszelék hajlamos a tál aljára húzódni. Azonnal beleöntjük a masszát a formába. Mehet a sütőbe, kb. 25 percre. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
    Szeleteljük fel az epret úgy, hogy jusson a tetejére és az oldalára. A maradékot vágjuk kisebb darabokra, ez megy majd a két lap közé.
    Ha kihűlt a tortalap, vágjuk vízszintesen ketté. Verjük fel a jól lehűtött cocomast a nyírfacukorral, olvasszuk fel a zselatint néhány evőkanál forró vízben, és folyamatos keverés közben csorgassuk a cocomasba. A kókuszkrém felét oszlassuk el az alsó tortalapon, szórjuk rá a darabolt epret; fedjük be a másik lappal, kenjük rá a kókuszkrém másik felét, úgy hogy az oldalára is jusson a krémből. Díszítsük a tetejét és az oldalát az eper szeletekkel.
    Tegyük hűtőbe tálalásig.

Tipp: Fogyasztható gluténmentes, cukormentes, és tejmentes diétában is!

A cikket még nem értékelték Írja meg véleményét!.

© Copyright 2015 eheted.hu | Táplálék allergiásoknak és diétázóknak | 1033 Budapest, Kaszásdűlő utca 5.
ViArt - PHP Shopping Cart