www.facebook.com/eheted
Nyomtatóbarát Ajánld Barátodnak!

Barackos Túrótorta

eheted.hu
Barackos Túrótorta
Összetevők a babapiskótához:
  • 3 db tojás
  • 9 ek Mantler liszt
  • 9 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés sütőpor
Összetevők a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 0,5 liter habtejszín
  • 18 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és fél leve
  • zselatin
  •  barack vagy bármilyen más gyümölcs (konzerv is jó)
Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukor egyharmadával  és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a maradék cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás tésztát. Óvatosan hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet. Nyomózsákba tesszük a masszát, és babapiskóta vagy egyenes formákat nyomunk a sütőpapírra. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A túrót áttörjük, majd a citrom héjával és levével és a porcukorral kikeverjük. A habtejszínt szifonba töltjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és habot készítünk belőle, majd a túróba fújjuk.
Elkészítjük a zselatint, hagyjuk kihűlni, majd keverjük a masszába.
Vegyünk egy csatos tortaformát. Az aljára tegyük a babapiskótákat úgy, hogy előtte megforgatjuk rumos tejbe. Ezután a túrókrém felét a piskótára öntjük, rászeleteljük a barackot. Ezt a réteget befedjük a megmaradt túrókrémmel, és a torta tetejét is gyümölccsel díszítjük.

Egy egész éjszakára a hűtőbe rakjuk pihenni, majd másnap a tortakarika könnyen eltávolítható, és a torta szeletelhető!

A cikket még nem értékelték Írja meg véleményét!.

© Copyright 2015 eheted.hu | Táplálék allergiásoknak és diétázóknak | 1033 Budapest, Kaszásdűlő utca 5.
ViArt - PHP Shopping Cart