www.facebook.com/eheted
Nyomtatóbarát Ajánld Barátodnak!

Mariann szórt túrósa

Szórt túrós közep
Hozzávalók:
  • 25 dkg rizsliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • fél csomag sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor
25 dkg rizslisztet egy fél csomag sütőporral, egy fél citrom reszelt héjával és 20 dkg porcukorral alaposan összekeverünk.
Kikenünk egy közepes nagyságú tepsit 5 dkg vajjal és a keverék felét a tepsibe szórjuk.
Burgonya nyomóval egyenletesen rányomunk 1/2 kg tehéntúrót, meghintjük mazsolával,egy csomag vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal.
Rászórjuk a maradék liszt-cukor keveréket, rátördelünk még 5 dkg vajat és az egészet meglocsoljuk 2,5 dl tejjel, amelyben simára keverünk 2 egész tojást.

Forró sütőbe tesszük, majd 5 perc után mérsékelt hőmérsékleten (170-180 fokon) pirosra sütjük 35-40 percig.

Tipp: Egyszerre ropogós és krémes! Laktózmentes tejjel és túróval is működik a recept!

A cikket még nem értékelték Írja meg véleményét!.

© Copyright 2015 eheted.hu | Táplálék allergiásoknak és diétázóknak | 1033 Budapest, Kaszásdűlő utca 5.
ViArt - PHP Shopping Cart